Teit meistä kauniin -elokuva kerännyt yli 41 000 katsojaa

Kauniista säästä huolimatta suomalaiset kävivät katsomassa kotimaista elokuvaa ja Teit meistä kauniin oli viikonlopun katsotuin elokuva.  

Elokuva on kerännyt tähän mennessä jo 41 000 katsojaa. 
Viralliset katsojatilastot kuitenkin näyttävät elokuvalle hieman pienenpää katsojamäärää.  Tämä ero luvuissa tulee siitä, ettei Teit meistä kauniin elokuvan markkinointikiertueen ja muiden ennakkonäytösten lippuja suostuttu tilastoimaan elokuvan virallisiin katsojalukuihin. 

”Historia toistaa taas itseään. 20 vuotta sitten ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT ry) olivat sitä mieltä, että Lahden Levy-yhtiön levyt eivät kelpaa halvemman hinnoittelunsa takia Suomen viralliselle listalle. 20 vuotta myöhemmin isot levitysyhtiöt eivät  halua ymmärtää, että elokuvia voi myös näyttää ihmisille ilmaiseksi”.  Tuukka Temonen, Ohjaaja.

Teit meistä kauniin -elokuvaa näytettiin hyväntekeväisyyskutsuvierasensi-illoissa viikkoa ennen elokuvan virallista ensi-iltaa. Elokuvaa näytettiin Oulussa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Joensuussa ja elokuvan näki näissä tilaisuuksissa 7500 ihmistä. Lipuilla palkittiin 25 vuotta mukana kulkeneet kovimmat Apulanta fanit ja toinen puolisko lipuista jaettiin erilaisten paikallisjärjestöjen kautta.

Elokuvalipun hinta on suhteellisen pieni, mutta tämä pieni summa on valitettavan iso hyvin monelle suomalaiselle. Myös ne ihmiset, jotka eivät pysty käyttämään suuria summia vapaa-aikaan, tarvitsevat elämäänsä kulttuuria ja viihdettä.
Yksi elokuvan kohteista on Seinäjoella toimiva Verve.

"Eräs nainen ei ollut kymmeneen vuoteen käynyt elokuvissa. Hänellä on pitkäaikaissairauden vuoksi todella huono taloudellinen tilanne. Lääkekulut ovat korkeat ja elämä on päivittäistä eloonjäämiskamppailua. Sekin, että saa jonkun posiitiivisen elämyksen ja hetkeksi unohtaa arjesta selviytymisen on tosi iso juttu. Monilla kuntoutujilla ei ole varaa edes uimahallimaksuun, saatika yli kymmenen euron elokuvalippuun. Kyllä nämä ihmiset elokuvissa kävisivät, mutta jos täytyy valita nuudelien ja litran maitopurkin väliltä, millä ihmeellä he elokuvalippuja ostaisivat." 
Anna-Lea Ojanen, ammatillinen kuntotutusohjaaja, Verve Seinäjoki.

Suomen Filmikamari ry:n sivuilla katsojaluku on 32 500.
Meille lopullinen katsojaluku on 41 220, johon on laskettu myös kiertueen ja muiden ensi-iltatapahtumien tavoittamat katsojat (8720).

Me laskemme kokemuksia, emme rahaa.

Ystävällisin terveisin, 
Tuukka ja Olga Temonen

tmk elokuva