Näyttelijät

 

Monet Teit meistä kauniin -elokuvan näyttelijöistä olivat elokuvamaailman ensikertalaisia. Näyttelijävalintoja tehdessä merkittävimmät valintaperusteet olivat ulkonäkö ja koe-esiintymisestä tullut oikeanlainen fiilis. 

 
 

Tatu Sinisalo

Toni Wirtanen

Apulannan keulahahmoa, parisuhteen ja bändin välillä tasapainottelevaa, Toni Wirtasta esittää Tatu Sinisalo. Elokuvadebyytissään Sinisalo kokeilee ns. metodinäyttelemistä uppoutuessaan epävarman, romanttisen ja samalla röyhkeän Wirtasen rooliin. Hänet kutsuttiin koekuvauksiin pelkästään yhden valokuvan perusteella. 

”Tatu oli hyvä bongaus. Vetää järjettömän hyvin ja onnistuu kuvissakin. Eroa löytyy siinä, että mä oon ollut paljon tissiposkempi noihin aikoihin. Tatu on lähtöjään karismaattinen ja itsevarma jätkä” ,Toni Wirtanen.

Iiro Panula

TUUKKA TEMONEN

Tuukka Temonen oli Heinolan pahamaineinen skeittari, joka kapinoi auktoriteetteja vastaan ja purkaa pahaa oloaan väkivaltaisella käytöksellä. Pahiksen kenkiin astui Iiro Panula, joka on aiemmin nähty valkokankaalla elokuvissa Korso ja Skavabölen pojat. 

”Tuukka on taiteilijasielu, mutta jossain asioissa todella pedantti ja periaatteellinen. Ihan niinkuin Iirokin. Miten voikin löytyä 20 vuotta nuorempi Tuukka” , Olga Temonen.

Teppo Manner

Sipe Santapukki

Bändin sisäisten kemioiden liimaksikin kutsuttua, Simo Santapukkia esittää Teppo Manner. Manner kertoo löytävänsä itsestään samassa suhteessa anarkistia ja herkkää ajattelijaa kuin Sipe Santapukissakin on. Aiemmin Manner on nähty elokuvassa He ovat paenneet.

”Teppo on idealistinen, hyväsydäminen ja syvällisesti ajatteleva nuori mies. Kokisin, että nuo ovat piirteitä, jotka yhdistävät meitä”, Sipe Santapukki.

 

Roope Salminen

Antti Lautala

Antti Lautala on yhtyeen perustajajäsen ja pesunkestävä punkkari, joka jättää yhtyeen ennen lopullista läpimurtoa. Häntä esittää elokuvadebyyttinsä tekevä Roope Salminen, joka on tullut tutuksi yhtyeestä Roope Salminen & Koirat sekä tv-ohjelmasta Tähdet, tähdet.

”Roope on aika samannäköinen ainakin, mitä mä olin silloin”, Antti Lautala.

Mimosa Willamo

AMANDA GAYNOR

Iloisuudellaan ja viehättävällä olemuksellaan hurmaavaa amerikkalaista vaihto-oppilasta, Amanda ’Mandy’ Gaynoria esittää Mimosa Willamo, joka nappasi naissivuosa Jussilla elokuvasta Päin seinää.

”Mimosa oli kyllä napakymppi. Näyttää uskomattoman paljon nuorelta Mandylta. Säikähdin oikein, että mähän olen mennyt aikakoneella vuoteen 1993”, Sipe Santapukki.

Laura Malmivaara

Mervi WIRTANEN

Leskeksi jäänyt Mervi Wirtanen yrittää ohjata poikaansa Tonia arvostettuun ammattiin ja tasapainoiseen tulevaisuuteen. Mervinä nähdään valkokankaan vakuuttava ammattilainen Laura Malmivaara. Malmivaaran aiempia elokuvia ovat mm. Levottomat, Kuutamolla ja FC Venus.

”Mutsiakin vähän jännitti, kuka häntä esittäisi. Oli kyllä äärettömän tyytyväinen Malmivaaran Lauraan. Tietty minä myös, olen jo pitkään digannut Lauran tekemisistä”, Toni Wirtanen.

tmk-square-tuukka.jpg

Olga Temonen

Sirkka Santapukki

Apulannan ensimmäistä fania, Sipen energistä ja kannustavaa äitiä, Sirkka Santapukkia esittää Olga Temonen. Hän on myös elokuvan toinen tuottaja sekä apulaisohjaaja. Temonen on näytellyt mm. sarjoissa Outolintu, Jumalan kaikki oikut sekä Rikospoliisi ei laula. Tunnetuin roolityö on Noora Autiona tv-sarjassa Salatut elämät.

”Sirkka on niin upea tyyppi ja räiskyvä hahmo, että tiesin häntä olevan kiinnostavaa näytellä”, Olga Temonen.

tmk-square-tuukka.jpg

Lorenz Backman

Risto Santapukki

Tavanomaisen juroa suomalaismiestä, Risto Santapukkia esittää Lorenz Backman. Hänet muistetaan monien tv-ohjelmien juontotehtävistä, mm. Huuma, Biisikärpänen ja Talent.

”Lore teki todella hyvää työtä Riston roolissa. Juttelimme, että Ristolle pitäisi tehdä oma elokuva”, Olga Temonen.

 

 

Tommi Taurula

Matti Temonen

Tommi Taurula esittää Tuukka Temosen isää Mattia, jonka yritykseen talouden taantuma lyö isolla kädellä. Hänet tunnetaan parhaiten tv-sarjasta Salatut elämät, jossa hän kuuluu jo vakiokalustoon Kari Taalasmaana. Valkokankaalla hänet on nähty mm. elokuvissa Raja 1918 ja Nightmare 2 - Painajainen jatkuu. 

Lotta Backlund

Tytti Temonen

Lotta Backlund tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa ilmeettömänä ja konservatiivisena valtion virkamiehenä, Tuukan äitinä, Tytti Temosena. Backlund kehittää päivätöikseen tv-ohjelmia, mutta mielletään myös toimittajana ja stand up -koomikkona. 

Hanna Vähäpassi

Elli

Elli on Tonin ensimmäinen rakkaus ja hän laittaa Tonin usein vaikeille valinnoille parisuhteen ja bänditoiminnan välillä. Elliä esittävä Hanna Vähäpassi löytyi Kellariteatterin verkkosivuilta ja vakuutti heti koekuvauksissa. Vähäpassi on esiintynyt aiemmin näyttämöllä mm. High School Musicalissa, Aladdinissa ja Hevisauruksessa. Hän on tehnyt myös ääninäyttelijän töitä lasten piirretyissä. Päätoimisesti hän toimii maskeerausalan yrittäjänä. 

Pyry Nikkilä

Pete

Pyry Nikkilä esittää bändiurasta haaveilevaa Peteä, joka on poikien kaveri ja innokas avustaja. Nikkilällä on vankka kokemus teatteritaiteesta ja on esiintynyt mm. Ryhmäteatterissa, Hämeenlinnan Teatterissa, Kansallisteatterissa ja Q-teatterissa. Aiemmat avustavat elokuvaroolit ovat olleet elokuvissa Juoppohullun päiväkirja, Elokuu ja Vares - Huhtikuun tytöt. 

Dan Tolppanen

Rätti

Rap-artisti Uniikkina tunnettu Dan Tolppanen tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa heinolalaisena pikku nilkki Rättinä, joka on yhdistelmä monia olemassa olevia henkilöitä. Uniikki on tehnyt yhdessä Irinan kanssa uuden version Apulannan kappaleesta Odotus, joka kuullaan elokuvassa.

 

tmk-square-tuukka.jpg

Harri Moisio

Rehtori

Radiotoimittaja Harri Moision esittämä rehtori on hillitty auktoriteetti, josta välillä paistaa läpi villimpi rock-nuoruus. Moisio toimii Radio Rockin suositun Korporaation juontajana.

 

Inka Kallén

Sijaisopetaja Marjatta

Inka Kallén esiintyy pilke silmäkulmassa Heinolan lyskalla sijaisopettaja Marjattana. Kallén nousi kuuluisuuteen Mirja Mäkimaan roolilla draamasarjassa Kotikatu ja hän esiintyy myös Apulannan Jumala-musiikkivideolla. Elokuvarooleja Kallénille on kertynyt mm. elokuvista Lupaus, Ainoat oikeat ja Luokkakokous.